Во пожар кој избувна во центар за мигранти на грчкиот остров Лезбос, направена е значајна материјална штета во складиште, но нема повредени.

Тоа е втор пожар што избувна на инсталацијата на зградата за мигрантите, по пожарот минатиот понеделник, пренесува АП.

Складиштето, во кое имало мебел и електрични инсталации, е целосно уништено.