Огромен пожар беснее на Крит

89

Пожарникари на Крит се борат со огромен пожар, обидувајќи се да го спречат да не стигне до блиската населба, јавува грчкиот весник „Екатимерини”. 

Во моментов има 14 противпожарни камиони и 30 пожарникари на теренот, како и противпожарен хеликоптер. 

Локалните власти испратија волонтери за да помогнат во гаснењето на пожарот, а на располагање ги дадоа и своите ресурси, наведува „Екатимерини“.