Нови закани за хрватските новинари

174

Во близината на зградата во Загреб во која се сместени редакциите на Н1 телевизија, Нет.хр и Телеграм е пронајдена уште една заканувачка порака за новинарите, идентична на претходната најдена во неделата.

Полициската управа во Загреб претходно соопшти дека во близината на истата зграда, во неделата беше напишан графит „Смрт за новинарите“. Графитот е отстранет наредниот ден.

Според Н1, новата порака е најдена на ограда, неколку метри од редакцијата.
Заканувачките пораки се појавија откако хрватските новинари во почетокот на март протестираа против голем број тужби и пресуди за непријатност.