На малчанскиот бербер му се заканува казна од 10 години до доживотен затвор

104

Судскиот процес против Нинослав Јовановиќ (47) од Малча, попознат како малчанскиот бербер, осомничен дека ја киднапирал и 10 дена ја злоупотребувал малолетната М.К.(12) од Суви Дол ќе започне утре пред Високиот суд во Ниш.

Вишото јавно обвинителство во Ниш поднесе обвинение против Јовановиќ на крајот на март, но поради заштитата на интересите на малолетната оштетена странка во овој случај, не беше објавена правна квалификација на кривичното дело за кое се товари. Истрагата против Јовановиќ беше спроведена заради кривични дела киднапирање и силување на дете.

Овие кривични дела се казнуваат со затвор од најмалку 10 години или доживотен затвор.