Напад врз полицијата во Нови Сад, обиена зградата на РТВ Војводина

67

Под влијание на протестите во Белград, неколку илјади граѓани се собраа и во Нови Сад, на плоштадот пред Градската палата, а кон нив се придружија и студенти од домовите во Нови Сад.

Група од пет млади мажи облечени кон полициските патроли фрлаа со камења и петарди.
Неколку моменти подоцна, зградата на Радиотелевизија Војводина беше нападната со камења и петарди.