Земјотрес во Албанија, почувствуван и кај нас

550

Земјотрес попладнево ја погоди Албанија, а беше почувствуван и во западниот дел од земјава и во Скопје.

Земјотресот е со епицентар во Драч, со интензитет од 5.8 степени и на длабочина од 10 километри во Јадранското Море.

Набрзо по него, беше почувствуван уште еден послаб земјотрес од 5.3 степени.