Захариева: Две нови балкански земји ќе станат членки на ЕУ до 2025 година

1059

Министерката за надворешни работи на Бугарија Екатерина Захариева изрази надеж дека две земји од Западен Балкан ќе станат членки на ЕУ до 2025 година.

Захариева во Софија учествуваше на конференцијата на Европскиот економски и општествен комитет, каде што беше побарано интеграцијата на Западен Балкан да остане главен приоритет на ЕУ.