Еди Рама гаѓан со брашно и со јајца

1056

Албанскиот премиер Еди Рама за време на вчерашната парламентарна седница беше гаѓан со брашно поради апсењата на лицата што протестираа против воведувањето патарини на автопатот меѓу Косово и Албанија. Кон Рама беа фрлени брашно и јајца, поради што седницата во неколку наврати беше прекината. По инцидентот, беше принудено да реагира и обезбедувањето, кое отстрани од салата неколку пратеници од редовите на опозицијата, јавија албанските медиуми. Тензинчната атмосфера во Собранието на Албанија беше иницирана од албанската опозиција, на чело со Лулзим Баша. Според јавувањата на медиумите од Албанија, кон Еди Рама биле фрлени тврди предмети, како шишиња со вода и јајца.