Дополнителни десет милиони евра од ЕУ наменети за мигрантите во БиХ

59

Европската комисија ќе ѝ додели уште 10 милиони евра на Босна и Херцеговина во решавање на проблемите поради зголемениот број мигранти и бегалци.

Со тоа, вкупното финансирање на ЕУ за миграцискиот проблем во БиХ од почетокот на 2018 година изнесува 34 милиони евра.

Од јануари 2018 година, во БиХ влегле речиси 36.000 бегалци и мигранти.