Дачиќ ќе учествува на седницата на Советот за безбедност на ОН за Косово

1063

Српскиот министер за надворешни работи ќе ја претставува Србија на утрешната седница на Советот за безбедност на ОН.

На седницата ќе биде разгледуван извештајот на генералниот секретар на ОН за работата на мисијата на ОН во Косово, во период од 17 јануари до 15 април 2018 година.

Дачиќ ќе го коментира извештајот и ќе ја изнесе оценката на Србија за актуелната ситација во Косово .