Грчкиот Врховен суд ќе спроведе истрага за причините за пожарите

160

По наредба на обвинителката на Врховниот суд на Грција, Ксени Димитриу ќе се спроведе истрага за причините за пожарите.

Обвинителката, како што јави дописничката на МИА од Атина, доставила и написи од медиумите и побарала да се спроведе истрага за сѐ што е поврзано со пожарите што однесоа човечки животи и предизвикаа материјална штета.