Грчката крајбрежна стража спаси 36 мигранти

26

Грчката крајбрежна стража спаси 36 бегалци и мигранти во близина на островот Сапијенца, крај Пелопонез.

Тие се пронајдени во чамец во морето јужно од Сапијенца.

Мигрантите побарале помош на единствениот европски број за вонреднии ситуации 112.

Спасените мигранти пренесени се во пристаништето Метони, јужен Пелопонез.