Грците масовно ги продаваат хотелите

487

Околу стотина хотели во моментов се продаваат на северот на Грција, а најевтиниот поголем објект со базен и поглед на море може да се купи за половина милион евра. На грчките сајтови за недвижности во моментов има исклучително богата понуда на грчки хотели на северот на земјата, со најголем број објекти лоцирани на Халкидики. Цените почнуваат од 160 илјади евра.

Хотелите во Аспровалта, Врасна, Калитеа, Полихроно, Неа Муданија, но и сите други туристички места на северот на Грција можат да се купат за малку пари, а најевтиниот објект чини само 160 илјади евра и се наоѓа во Врасна. Објектот има четири апартмани и се наоѓа на 200 метри од морето.

Од 300 илјади до половина милион евра, можат да се купат објекти со околу 20 соби и базен. Хотел се продава во Неа Мармарас за само 1,5 милиони евра. Хотелот има два објекти, 44 соби, рецепција, базен, поглед на море и делумно е реновиран.

На продажба е ставен и хотел во Полихроно за 2,1 милиони евра. Хотелот располага со 41 соби и е изграден во 1990 година.Нов хотел со 25 соби може да се купи за три милиони евра. Оние што сакаат хотел на брегот, треба да издвојат пет милиони евра. Поточно, хотелот на брегот на полуостровот Касандра има 22 соби и чини 5,5 милиони евра.

Нов хотел на истиот полуостров со 28 соби чини девет милиони евра. Поголем хотел со 130 соби во Халкидики може да се купи за околу 11 милиони евра, додека уште поголем хотел со 150 соби е за еден милион поскап.