Големо невреме ја погоди Истра, поплави низ улиците (видео)

336

Големо невреме го погоди хрватскиот полуостров Истра, каде падна огромно количество на дожд.

Автоматските метеоролошки станици во Умаг регистрирале количество од 44 милилитри дожд, а на аеродромот во Порторож дури 52 милилитра.

Водениот бран го зафати и Пореч, каде дувал и силен ветер. Некои делови на Истра останале без електрична енергија.