Уште едно лице го загуби животот во пожарите во Албанија, беше соопштено денеска.

Станува збор за 60-годишна жена од Џирокастро, која била примена во болница пред осум дена со изгореници на 70 проценти од површината на телото, пренесува порталот „Албанска пошта“.

Пред една недела, нејзиниот 65-годишен сопруг загина во пожар додека се обидуваше да го изгасне огнот.

Пожари се случуваат во Албанија речиси две недели, а најкритично беше во областа Кукс.