Снег денеска беше забележан на Кредарица, планински врв на Јулиските Алпи во Словенија.

Во близина на Кредарица (2.514 метри надморска височина), е тамошната највисоко позиционирана метеоролошка станица.
Во Словенија падна снег на Кредарица поради движење на воздушната маса и продирање на постуден воздух од северот на Европа, соопшти тамошната метеоролошка служба.

Како што пишуваат регионалните медиуми, ваквите временски услови даваат до знаење оти топлите летни денови полека остануваат зад нас.