Красимир Каракачанов, поранешниот министер за одбрана на Бугарија и претседател на ВМРО-БНД, ја доби награда за најголем губитник на годината – „Златен твор“.

Каракачанов ја доби оваа награда откога како претседател на ВМРО-БНД не успеа да го собере потребниот цензус од 4,1 отсто од гласовите на последните изборите во Бугарија, потребени за влез во бугарското собрание.