Експлозивна направа беше фрлена во кафулето „Велдер паб“ во центарот на Подгорица. Тоа се случило околу три часот наутро, на булеварот Иван Црнојевиќ, пренесува „ЦДМ“.

Силната детонација ги вознемирила жителите на тој дел од градот, а полициската истрага сè уште трае.