БиХ: Нема урнат хеликоптер, туку само оштетен далновод

553

Полициската управа во Зворник соопшти дека во близина на Братунац не се урнал хеликоптер, туку се случило оштетување на далновод.

Локалните жители на Братунац денеска пријавиле дека околу 12 часот и 30 минути се урнал хеликоптер на непристапен терен.

– По пријавата, полицијата во соработка со другите служби беа ангажирани да го прегледаат теренот, при што е утврдено дека не се урнал хеликоптер, туку бил оштетен далновод – изјави портпаролот на Полициската управа во Зворник, Миљан Бобар.

Тој додаде дека поради одредени звучно-светлосни елементи жителите се посомневале дека се урнал хеликоптер.

– Хеликоптер го надлетуваше подрачјето во моментот кога се случи празнењето на далноводот и луѓето помислија дека се урнал – изјави командирот на пожарникарската единица во Братунац, Љупко Илиќ.