Амбасада на САД: Белград и Приштина да предложат свое решение

263

Американската Амбасада во Белград нагласува дека е време учесниците во преговорите за конечниот статус на Косово да бидат креативни и флексибилни.

Според нив, Белград и Приштина мора да предложат решение кое нема да дојде од страна.

САД се подготвени да се вклучат во преговорите за да се изнајде заеднички договор, наведуваат од Амбасадата за српски медиуми.

Српските медиуми пренесуваат дека според американската Амбасада нормализацијата на односите ќе отвори јасна перспектива за двете земји за евентуално членство во ЕУ.