Албански пратеник на листата непожелни за влез во САД

1071

Стејт депарментот му забрани на албански пратеник влез на американска територија поради наводна вмешаност во корупција од големи размери.

На Том Доши, пратеник на албанската Социјалдемократска партија му е забранет влез во САД, како и на неговата сопруга и деца.

Доши изјави дека не направил ништо незаконски и напомена дека неговата сопруга и децата имаат австралиско државјанство.

Од февруари и на поранешниот албански јавен обвинител Адриатик Лали и на неговото семејство им е забранет влез во САД.