Албанската полиција заплени 612 килограми марихуана

1091

Над 600 килограми марихуана заплени албанската полиција во две одделни акции, јавуваат албанските медиуми.

Во приморскиот град Каваја запленети се 562 килограма марихуана на автопатот Рогожина-Каваја.

Дрогата била во комби возило натоварено на друг камион од влечна служба, како наводно да е расипано, со цел да не биде сомнително за полицијата. Уапсено е едно лице, додека по други три лица полицијата сè уште трага.

Во втората акција полицијата во близина на градот Фиер заплени 50 килограми марихуана и уапси неколку лица.