Штрахе: Време е да се укинат санкциите спрема Русија

128

Австрискиот вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе оценува дека е време да се прекинат санкциите кон Русија.

– Би било добро Европската унија да го промени ставот кон Русија бидејќи санкциите пред се нанесоа штета на австриската економија – изјави тој за виенски Естерајх.

Штрахе потсети дека секогаш предупредува оти со санкции Русија оди кон Кина.

– Крајно време е санкциите да се прекинат и да се нормализираат политичките и економски односи со Москва – нагласи тој.