Шведска бара целосно разоружување на Сирија од хемиско оружје

585

Шведска денеска поднесува нацрт резолуција во ОН за испраќање мисија на Светската органзиација во Сирија за да се ослободи таа држава од хемиско оружје „еднаш засекогаш“, јави АФП кои имале увид во текстот.

Предлогот е презентиран пред затворениот состанок на СБ на ОН на кој ќе се разговара за заканите за воена акција против Сирија.