Филипинската полиција опколи трговски центар во кој вооружан напаѓач отвори оган, повреди едно лице и зеде 30 како заложници.

Властите велат дека станува збор за незадоволен чувар, кој неодамна ја загубил работата во трговски центар во Манила.

„Едно лице е застрелано и пренесено во болница“, рече Френсис Замора, градоначалник на населбата Сан Хуан, каде се наоѓа трговскиот цен