Црвена вода во фонтаните во Лондон во знак на протест

63

Во Лондон се уапсени две лица откако истурија црвена вода во градските фонтани на плоштадот Трафалгар, во знак на протест.

Нивната цел е да ја повикаат британската Влада да спречи нови пандемии со експлоатација на животните, пренесе „Гардијан“.

Зад протестот стои групата „Бунтовници за животни“, кои велат дека вистинската причина за кризата со ковид-19 е злоупотребата на животните.

Демонстрантите сметаат дека треба да се заштити животот на секое животно, бидејќи ризикот од појава на пандемии во иднина би се зголемил.