Хамнеи именуваше нов водач на Револуционерната гарда

358

Врховниот водач на Иран, ајатолахот Али Хамнеи го смени водачот на Револуционерната гарда Мухамед Али Џафари и на негово место го постави генерал мајор Хусеин Салами.

Досега Салами беше заменик командир на Револуционерната гарда, а западните медиуми објавуваат дека е познат по цврстиот став против Израел и САД.

Засега не е позната причината за разрешувањето на Џафари.