ФОТОВЕСТ

25

Повеќе стотици демонстранти, инспирирани од француските „жолти елеци“, протестираа во Лондон против владината програма за штедење, која тешко ги погоди сиромашните. Облечени во жолти елеци, на кои пишува „Британија е скршена“, демонстрантите маршираа во Лондон барајќи од политичарите да посветат внимание на нивната сиромаштија, наместо „бесконечно да бидат посветени на спектаклот што го следи брегзит“.