Патнички автобус експлодирал во центарот на Шведска, по што возилото целосно изгорело. За среќа, автобусот бил празен, а првичните информации на шведските власти говорат дека не станува збор за терористички напад. Во инцидентот е повреден возачот на автобусот, кој е хоспитализиран.