Урнат американски хеликоптер во Авганистан

54

Двајца американски војници загинаа кога нивниот хеликоптер се урна во Авганистан, соопштија од американската војска.

Талибанците тврдат дека тие го урнале хеликоптерот.

Од американската армија наведуваат дека е покрената истрага, истакнувајќи дека првичните извештаи не укажуваат дека во прашање е непријателски оган.

Годинава 19 американски војници беа убиени во Авганистан, додека повеќе од 2.400 Американци загинале во речиси 18-годишната војна.