Турција ја затвори границата со Иран како превентивна мерка поради коронавирусот.

Иран е прва земја на Блискиот Исток во која има пријавени случаи на заболени од вирусот, вкупно 43.

Властите во областа Ван, популарна дестинација за иранските туристи во Турција, инсталираа термални камери на граничниот премин.

Неодамна ирачката влада, исто така, забрани влез на туристи од Иран, поради страв од коронавирусот.