Трамп побара значително заострување на санкциите врз Иран

39

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека на Твитер побарал од Министерството за финансии значително да ги зголеми санкциите врз Иран, како што
пренесува „Блумберг“.

Во објавата се вели дека лично побарал од секретарот за финансии да ги зголеми санкциите врз државата.