Иран е земја која беше екстремно непријателски расположена кон мене од првиот ден откако ја презедов должноста. Тие беа терористичка земја број еден во светот, а најверојатно тоа се и денес – изјави американскиот претседател Доналд Трамп за британската телевизија ИТВ.

Тој порача дека е подготвен да разговара со иранскиот претседател Хасан Рохани, бидејќи секогаш постои можност за американска воена акција.