Трамп го именува Гренел за шеф на разузнавачките служби на САД

109

Белата куќа официјално потврди дека американскиот претседател Доналд Трамп го именува амбасадорот Ричард Гренел за вршител на должноста шеф на сите разузнавачки служби на САД.

– Претседателот Трамп има целосна доверба дека Гренел ќе ја извршува работата на најпрофесионален начин – наведено е на веб страницата на Белата куќа.

Во соопштението се нагласува дека амбасадорот Гренел има големо искуство во работата со службите за безбедност и голем број дополнителни функции, вклучувајќи го и местото специјален пратеник за преговорите меѓу Србија и Косово, како и портпарол на САД во ОН.

– Посветен е на неполитичкиот и непартискиот пристап и како шеф на сите американски разузнавачки агенции, од кои зависи безбедноста на земјата – соопшти Белата куќа.