„Тајм“ ја прогласи Грета Тунберг за личност на годината

67

Американскиот магазин „Тајм“ ја прогласи тинејџерска активистка Грета Тунберг (16) за личност на годината.

Младата Швеѓанка се истакна со својата борба за заштита на животната средина и повикувањето на светските лидери да се борат против климатските промени.

Затоа оваа година, магазинот „Тајм“ ја прогласи за личност на годината.

„Грета Тунберг – моќта на младоста“ пишува на насловната страница на магазинот.