Социјалистите победија на изборите во Шпанија

119

Социјалистите ја задржаа власта на третите избори во Шпанија за четири
години, но не успеаја да го обезбедат потребното мнозинството, па ќе мора да коалицираат. Истовремено, првпат по крајот на воената хунта во 1970-тите, ултрадесничарска партија влегува во шпанскиот парламент