Силна експлозија го стресе Кабул

36

Силна експлозија одекна рано утринава во западниот дел на главниот град на Авганистан, Кабул.

Портпаролот на аваганистанското Министерство за внатрешни работи Насрат Рахими ја потврди експлозијата.

Нема подетални информации дали има жртви и повредени.