Се проширува истрагата за Красјтчрч

73

Полицијата во Нов Зеланд соопшти дека нивната истрага за напaдот врз две џамии во Красјтчрч се проширила на локации во Данедин на 360 километри јужно и дека е извршена евакуација на граѓани oд една локација.

Во соопштение на полицијата не се наведени други детали.

Локалните медиуми јавуваат дека акцијата на полицијата е поради тоа што возилата користени во денешниот напад во Крајстчрч биле од тој град.