Руските граѓани на „директна линија“ со Путин

98

Рускиот претседател Владимир Путин денеска одговора на прашања поставени од руските граѓани.

Како што соопшти агенцијата задолжена за спроведување на настанот, до девет часот изутрина биле примени околу 1,5 милиони прашања. Според руските медиуми, Путин ќе одговори на 700.

Традиционалната „директна линија“ се одржува по 17-ти пат, а прашања ќе може да се поставуваат и за време на емитувањето, објави „Спутник“.