Рохани: Иран никогаш нема да преговара со САД под притисок

61

Претседателот на Иран, Хасан Рохани порача дека неговата земја под притисок никогаш нема да преговара со САД, пренесува „Ројтерс“.

Рохани на прес-конференција истакна дека помошта од Иран е од суштинска важност за воспоставување безбедност на Блискиот исток.

– Иран никогаш нема да преговара под притисок. Никогаш нема да попуштиме под американскиот притисок и никогаш нема да преговараме од позиција на немоќ – рече Рохани.

Тој истакна дека „американскиот максимален притисок врз Иран е осуден на пропаст“.

– Обезбедувањето мир и стабилност во чувствителниот регион Блиски Исток и Персиски Залив е невозможно без помош на Иран – наведе Рохани.