Револуција на роботите

180

Извештајот на Асошиејтед прес, „Иднината на работните места 2018“ се базира на анкета на директори што претставуваат 15 милиони вработени во 20 економии. Неговите автори велат дека изгледите за создавање работни места станаа попозитивни од 2016 година, бидејќи бизнисмените имаат подобро чувство за можностите што се создаваат со технологијата.

Светскиот економски форум порача дека предизвиците за работодавците вклучуваат овозможување на далечинско работење, создавање безбедни услови за
заштита на работниците и обезбедување доквалификации за вработените.