Путин: Зголемен е извозот на оружје

137

Рускиот претседател, Владимир Путин изјави дека извозот на руското оружје продолжува да се зголемува во претходната година и позицијата на Москва на светскиот пазар за оружје продолжува да се зајакнува, и покрај санкциите од Западот.

Годинава се испорачани оружје и опрема во вредност до 13 милјарди долари, рече Путин, и додаде дека тоа е за повеќе од две милијарди во однос на истиот период од минатата година, пренесе „ТАСС“.

Путин додаде дека ситуацијата на пазарите на оружје треба постојано да се анализира и дека треба да се води сметка за променливите барања на купувачите.