Пронајден експлозив во близина на Брисел, уапсено едно лице

65

Белгиските власти уапсија еден човек откако беше пронајдена мала количина експлозив на прометна пруга во близина на Брисел. Обвинителството соопштило дека осомничениот немал профил кој одговара на терорист и дека до утре нема да има повеќе информации.

Возниот сообраќај е во прекин по пронаоѓањето на торбата која не можело да биде оставена на тоа место повеќе од 24 часа.

Во околината на Брисел и натаму се засилени мерките на безбедност, воведени по бомбашкиот напад на аеродромот и метрото на 22 март 2016 година кога загинаа 32 лица.