Топлиот бран што ја погоди Западна и Централна Европа ќе продолжи и во текот на овој викенд, со исклучок на Франција и земјите на Бенелукс каде што се очекува освежување.

Во Западна Европа вчера попладне беа забележани температури од 35 до 38 степени.

Високи температури се очекуваат утре, во Западна и Централна Европа.