„Пресе“: „Отворено општество“ на Џорџ Сорос ја напушта Унгарија

302

Фондацијата на Џорџ Сорос „Отворено општество“ ќе го зтавори своето претставништво во Будимпешта, а канцеларијата за активностите за Источна Европа ќе ја премести во Берлин, објави австрискиот весник „Пресе“ 

Унгарската интернет страница „444.hu“ објави дека Канцеларијата на Фондацијата за отворено општество ќе биде затворена на 31 август и ќе биде преместена прво во Виена, па потоа во Берлин.

Засега нема   официјална потврда ниту од Фондацијата, ниту од унгарските власти.