Премиерот на Јордан поднесе оставка

43

Премиерот на Јордан, Хани ал Мулки поднесе оставка денеска по состанок со кралот Абдула Втори.

Целта е да се намали незадоволството од економската политика на Владата поради кое имаше најмасовни протести во државата.

Ал Мулки објави дека оставка поднесува и целата Влада.