Пет милиони маски поделени на учениците во Њу Делхи

45

Пет милиони маски се поделени во училиштата во Индиски Њу Делхи поради загадувањето на воздухот. Властите беа принудени да прогласат вонредна состојба на јавното здравје во земјата.

Врховниот суд воведе неколку ограничувања во градот и две соседни држави, бидејќи квалитетот на воздухот се влошува на „сериозни“ нивоа. Нивото на опасни честички во воздухот е околу 20 пати над максималното од СЗО.

Училиштата во градот се затворени, барем до следниот вторник.

Сите градежни активности се стопирани на најмалку една недела и забранети се огномети во градот и околината.