Во зградата којашто се сруши денеска во Шангај пет лица го загубија животот, а 14 се извлечени од рушевините.

Зградата била во фаза на реновирање, и тука требало да биде отворен авто-салон.

Во моментот на несреќата во зградата имало 20 лица.

Причините за рушењето на објектот сѐ уште не се познати.