ОН: Раселени Сиријци се враќаат од границата со Јордан

143

Речиси сите Сиријци кои пред борбите избегаа кон границата со Јордан, се враќаат од граничниот премин назад во Сирија, соопшти хуманитарниот координатор на ОН за Јордан, Андерс Педерсен. 

Неколку илјади лица избегаа за време на владините офанзиви против бунтовниците. 

ОН наведува дека 320.000 лица биле протерани. 

Сириската Влада пред неколку денови ги повика граѓаните да се вратат во земјата, откако е намален итензитетот на судирите.