Оксфорд против Кембриџ по 165-ти пат

127

Регатата е еден од најстарите спортски настани во светот, кој првпат бил организиран во 1829 година. Над 250.000 луѓе ја следат регатата од бреговите на реката Темза, а повеќе од 15 милиони ја следат на малите екрани.
Кембриџ победи минатата година и води со 83 победи пред Оксфорд кој има 80.